Федоров розповів подробиці примусової евакуації людей із окупованої Запорізької області

Федоров розповів подробиці примусової евакуації людей із окупованої Запорізької області.

Федоров розповів подробиці примусової евакуації людей із окупованої Запорізької області. Фото: reuters.com

Події
06 травня 2023 12:26

За останні декілька тижнів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області РФ проводить евакуацію мирного населення. Вчора, 5 травня, окупанти заявили про примусову евакуацію з щонайменше 15 населених пунктів. 

Як повідомив в етері національного телемарафону "Єдині новини" мер Мелітополя Іван Федоров, в містах та громадах почали курсувати білі автобусі, які "пропонують" мешканцям виїхати. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Це носить примусовий характер для дітей. Ворог намагається відібрати дітей з Василівки, Токмака, Молочанська, Енергодара і намагається це зробити під виглядом, що дітей будуть вивозити на канікули. Ворог каже, що це на кілька тижнів, поки пройде контрнаступ ЗСУ. Навіть вночі в Токмаку та Молочанську курсували автобуси і пропонували виїхати. Наразі вони вивозять на територію Бердянська та Кирилівки, – сказав він.

Федоров розповів, що людей розміщують на базах відпочинку. В підтвердження цього він зазначив, що вчора в Мелітополі в палаці культури імені Шевченка гауляйтери зібрали власників баз відпочинку у Кирилівці та поставили завдання – підготуватись до прийому евакуйованих мешканців.

- Якщо хтось не погоджується, то їм сказали, що відберуть бази відпочинку і самі все організують, – додав він.

Мер Мелітополя в черговий раз звернувся до мешканців окупованого Півдня з проханням не віддавати дітей ворогу, а за можливості самостійно виїжджати з окупації.

Пізніше Федоров додав, що окупанти планують "тимчасово перемістити" близько 70 тисяч мешканців із 18 населених пунктів вздовж лінії фронту. 

Евакуацію проводять і в окупованому Мелітополі, хоча офіційно про це не говорили. Відомо, що вчора цілий день колаборанти вивозили комп’ютери і палили документи.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах