Окупанти заявили про можливе затоплення Запорізької АЕС та ризик прориву греблі

Окупанти заявили про можливе затоплення Запорізької АЕС та ризик прориву дамби -

Окупанти заявили про можливе затоплення Запорізької АЕС та ризик прориву дамби - фото: ua-energy.org

Події
05 травня 2023 11:17

Окупанти заявляють про "загрозу затоплення Запорізької АЕС". Також вони заговорили, що може прорвати дамбу біля Кам'янки-Дніпровської.

Так, у російських ЗМІ з'явилася заява радника гендиректора "Росенергоатому", який повідомив, що через ймовірний прорив дамби Каховського водосховища можливе затоплення території Запорізької АЕС. На станції нібито буде затоплено силові кабельні лінії басейнів та насосні установки. Це створить функціональні проблеми з експлуатації ЗАЕС та ризики для ядерної безпеки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колаборант Рогов також заявив про це і додав про загрозу прориву греблі біля Кам'янки-Дніпровської. Окупанти кажуть, що рівень води там піднявся на 17 метрів і досяг критичної позначки. Природно, противник звинувачує у всьому українську владу, яка прийняла рішення скидати воду. Врегулювати рівень води на Каховській ГЕС окупанти нібито не можуть через обстріли.

Зазначимо, що українська сторона ситуацію з можливим затопленням ЗАЕС поки не коментувала, тому цілком можливо, що заяви окупантів можуть бути пов'язані з їхніми планами "евакуюватися" з Енергодару. Vgorode стежитиме за ситуацією із затопленнями.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах