Окупанти розмістили військову техніку та вибухівку в енергоблоці Запорізької АЕС

Окупанти розмістили військову техніку та вибухівку в енергоблоці Запорізької АЕС.

Окупанти розмістили військову техніку та вибухівку в енергоблоці Запорізької АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
04 травня 2023 10:15

Російські окупанти розмістили в приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 Запорізької АЕС військову техніку та вибухівку.

Представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 ВП "Запорізька АЕС". Про це інформує Державна інспекція ядерного регулювання України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також до Держатомрегулювання неофіційними каналами надходить інформація стосовно зберігання техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях ВП "Запорізька АЕС", в тому числі у ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків.

- Нові злочинні дії російських окупантів – черговий крок, який завдає значної шкоди ядерній та радіаційній безпеці ядерних установок, що є на промисловому майданчику Запорізької АЕС. Неадекватні рішення та дії російських військових наражають на небезпеку як персонал атомної станції, так і жителів прилеглих населених пунктів, – йдеться у повідомленні.

У Держінспекції ядерного регулювання України запевнили, що у разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із потенційно можливим виходом радіоактивних речовин у навколишнє середовище, наслідки відчує не лише Україна наслідки матимуть транскордонний характер.

- Ядерний тероризм, до якого вдається Російська Федерація, є неприпустимим явищем у цивілізованому світі. Закликаємо міжнародну спільноту до консолідованої та рішучої відповіді на дії країни-агресора, застосування жорстких санкцій до підприємств атомної галузі РФ та афілійованих із ними осіб. Наголошуємо, що РФ має бути позбавлена усіх прав та привілеїв у МАГАТЕ та інших міжнародних інституціях у сфері використання ядерної енергії, – підкреслюється у заяві.

Нагадаємо, що наприкінці липня 2022 року, російські військові розмістили важку військову техніку з боєкомплектом, зброю та вибухівку в машинній залі енергоблока №1 ЗАЕС, а на початку серпня – також і в машинному залі енергоблока №2.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах