Під Запоріжжям волонтери хочуть побудувати містечко для тих, хто втратив житло

Під Запоріжжям волонтери хочуть побудувати містечко для тих, хто втратив житло.

Під Запоріжжям волонтери хочуть побудувати містечко для тих, хто втратив житло. Фото: mistechko.palyanycia.com

Події
02 травня 2023 16:40

У Запоріжжі волонтерський центр представив проєкт заміського комплексу для людей, які через війну втратили житло. 

Як повідомили у волонтерському центрі "Паляниця", плануюється створення містечка для 24 родин у передмісті Запоріжжя. Один будинок вже побудован і тепер там живуть дві родини. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що після того, як 25 травня 2022 року російські війська вдарили по приватному сектору у Шевченківському районі Запоріжжя і зруйнували два будинки, волонтери оголосили збір коштів і вже менше, ніж за 3 місяці розпочали будівництво нового житла.

Тепер у двоквартирному житловому будинку з окремими входами живуть дві сім’ї, які втратили житло внаслідок ракетної атаки.

Пізніше волонтери представили проєкт "Містечко Паляниця", який включає в себе створення заміського комплексу для 24 родин, які втратили житло внаслідок бойових дій.

Його планують побудувати в передмісті Запоріжжя, а точніше у селі Михайло-Лукашеве Широківської громади.

У трикімнатному житлі площею 40 "квадратів" буде знаходитись все необхідне для проживання родини з дітьми (до 5 осіб). Енергетичну автономність містечка забезпечуватимуть теплові насоси для опалення будинків та сонячні електростанції.

Однак наразі волонтери не поспішають втілювати свій проєкт у життя наразі. Бо Запоріжжя знаходиться дуже близько до лінії фронту. Також відбудова неможлива через юридичні питання.

Волонтери повідомляють, що вже підписали меморандум з Широківською територіальною громадою, на території якої планується будівництво, але отримати землю в користування поки не можна.

За даними проєкту, загальна вартість побудови такого містечка обійдеться у 1,6 мільйони євро.

При цьому зазначається, що проживання там буде безкоштовне, а щоб родина змогла туди заселитися треба буде пройти реєстрацію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах