Яка ситуація на найгарячішому напрямку в Запорізькій області

Яка ситуація на найгарячішому напрямку в Запорізькій області.

Яка ситуація на найгарячішому напрямку в Запорізькій області. Фото: zsu.gov.ua

Події
01 травня 2023 15:04

Ситуація на Запорізькому напрямку залишається напруженою. Росіяни зазнають колосальних втрат майже щодня і тому намагаються знайти слабкі місця в обороні української армії.

Боєць 102 окремої бригади територіальної оборони з позивним Енді, що боронить Гуляйпільський напрямок разом із побратимами, розповів, що найгарячіще зараз на околицях Гуляйпільскої громади, пише "АрміяІнформ".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Зараз контактних боїв практично немає, здебільшого це артилерійська війна. На передових позиціях немає практично жодної вцілілої домівки, ось це і є їхня звіряча тактика випаленої землі. Якщо ж на початку війни кількість ворожих артилерійських уражень переважала наші десь удесятеро, то сьогодні, я б сказав, ми відповідаємо їм досить адекватно й тому вони перейшли в оборону, – розповідає Енді

Воїн говорить, що окупанти побудували в себе добре укріплену систему оборонних рубежів, замінували поля в кілька рядів.

- Переважно ми знаємо, що й де у них там є, об’єктивно оцінюємо ситуацію для прийняття подальших бойових рішень. Штурмувати наші позиції вони не наважуються, бо знають, що отримають добряче по зубах, але працюють мінометами та артилерією. Головне – психологічно перебороти в собі страх і боронити добре позиції, не пустити московитську орду далі, – поділився боєць 102 бригади.

Раніше ми також писали, що російські окупанти готуються до проведення власного наступу на півдні України на випадок, якщо потенційний український контрнаступ у Запорізькій області провалиться.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах