РФ "націоналізувала" бази відпочинку та запрошує відпочивальників до Кирилівки

РФ "націоналізувала" бази відпочинку та запрошує відпочивальників до Кирилівки.

РФ "націоналізувала" бази відпочинку та запрошує відпочивальників до Кирилівки. Фото: facebook.com/admiralkirillovka

Події
01 травня 2023 12:58

Російська окупаційна влада продовжує "націоналізацію" баз відпочинків та готелів на тимчасово окупованих територіях курортних міст та селищ Запорізької області. Тепер окупаційна влада запрошує відпочивальників у Кирилівку на літній відпочинок. Одна з баз, яка прийматиме туристів – "Адмірал".

Як повідомли у Центрі журналістських розслідувань, окупаційна влада заявила, що цього літа працюватиме дві бази відпочинку у курортній Кирилівці. Але навіть за прогнозами російських загарбників, вони будуть заповнені наполовину, оскільки потік туристів з Росії не очікується

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В основному до цього курортного міста приїжджатимуть мешканці прилеглих окупованих населених пунктів. Захоплені населені пункти регіону можуть пересуватися лише при наявності паспорта країни-агресора, тому значного потоку відпочиваючих не буде.

Власник бази відпочинку "Адмірал", яку "націоналізували" росіяни, виїхав з окупованої території у березні минулого року, але на її території продовжував проживати персонал. У жовтні 2022 року на базу прийшли росіяни, які повідомили, що власник повинен з'явитися до окупаційної адміністрації. Оскільки він не пішов на співпрацю із загарбниками, окупанти визнали базу безгосподарною.

- Я навіть не розглядав можливість повернутися, бо, по-перше, не може бути й мови про співпрацю з окупантами, а по-друге, повертатися на тимчасово окуповані території просто небезпечно, адже я був учасником проукраїнських мітингів у Мелітополі у березні 2022 року, тому не впевнений, що мене не посадили б у в’язницю після спілкування, – сказав Денис Катюха.

Якийсь час на території бази "Адмірал" проживали завезені росіянами будівельники. А днями власник побачив свій комплекс у рекламі окупаційного міністерства курортів та туризму Запорізької області. Під це "курортне міністерство" вже передано 48 баз відпочинку. Найближчим часом передадуть ще 25 об’єктів.

В оголошенні зазначено, що охочих мешканців та гостей регіону відпочити на "Адміралі" запрошує Державне унітарне підприємство "Курорти Запорізької області". Воно було створено у березні 2023 року й очолив його підприємець із Судака Артур Соколов. "Директором з кадрів та побуту" є місцевий зрадник з Терпіння Юрій Волжанін, який раніше очолював окупаційну "адміністрацію" сільської громади.

Законний власник бази відпочинку Денис Катюха повідомив правоохоронні органи про те, що його майном незаконно заволоділи російські окупанти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах