У Запорізькій області зросли ціни на продукти і безалкогольні напої

У Запорізькій області зросли ціни на продукти і безалкогольні напої.

У Запорізькій області зросли ціни на продукти і безалкогольні напої. Фото: freepik.com

Події
27 квiтня 2023 13:08

Ціни на споживчому ринку Запорізької області у березні 2023 року зросли на 1,6%.  Найбільше зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої.

Як повідомили у пресслужбі обласної служби статистики, у березні 2023 року у Запорізькій області ціни зросли на 1,6% (по Україні зростання склало 1,5%) у порівнянні з показниками лютого. З початку року ціни у регіоні виросли на 3,2% (по Україні – на 3%).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найбільше зросли у вартості продукти харчування і безалкогольні напої (на 2,7% у порівнянні з лютим). Виросла вартість овочей (на 19,1%), чаю, натуральних напівфабрикатів зі свинини, яєць, свіжої, охолодженої, замороженої яловичини і телятини (на 4,8-3,0%), вирізки яловичини та свинини, птиці (тушки курячі), хлібу (на 2,8-2,0%).

Водночас подешевшали борошно пшеничне, вироби з м'яса варено-копчені, рис та крупи гречані (на 3,3-1,9%), сало, кефір та фрукти (на 1,5-0,3%).

Ціни на алкоголь і тютюнові вироби знизилися на 0,3% (за рахунок подешевшання алкоголю на 2,7%). 

У Запорізькій області зросли вартість послуг з охорони здоров’я (на 0,3%), ресторанної і готельної сфери (на 0,2%), а також нотаріальні послуги (на 7%).

Подешевшали оренда житла (на 0,4%) та транспортні послуги (на 0,9%).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах