Суд заарештував активи Оксани Марченко на Запорізькому заводі феросплавів

Суд заарештував активи Оксани Марченко на Запорізькому заводі феросплавів.

Суд заарештував активи Оксани Марченко на Запорізькому заводі феросплавів. Фото: espreso.tv

Події
25 квiтня 2023 13:49

За поданням Служби безпеки України суд заарештував активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на Запорізькому феросплавному заводі на понад 1 мільярд гривень.

Як повідомили в Офісі генерального прокурора України, за участі прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд арештував понад 1 мільярд гривень активів дружини колишнього народного депутата, лідера забороненої в Україні партії ОПЗЖ, який позбавлений українського громадянства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Рішення суду стосується 13,7% акцій підприємства, якими дружина Медведчука володіє через чотири офшорні компанії. Запорізький завод феросплавів є монопольним виробником металевого мангану в Україні і входить до списку найбільших металургійних компаній в Європі. Арешт активів убезпечить їх від продажу чи перереєстрації на підставних осіб і в подальшому дозволить передати на користь нашої держави, - повідомили в СБУ.

В рамках розслідування раніше арештовано активи та майно на понад 5,6 мільярдів гривень, кінцевим бенефіціаром яких є дружина колишнього народного депутата України. Йдеться про корпоративні права на 2,6 мільярда гривень, об’єкти нерухомості, земельні ділянки і транспортні засоби, іменні акції в трьох обленерго на понад 3 мільярда гривень, якими вона володіє через офшорні компанії.

Також Служба безпеки України оголосила у розшук Оксану Марченко – дружину колишнього народного депутата, кума Путіна, Віктора Медведчука.

Досудове розслідування проводиться за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах