США попередили РФ "не чіпати" на Запорізькій АЕС американську секретну техніку

США попередили РФ "не чіпати" на Запорізькій АЕС американську секретну техніку.

США попередили РФ "не чіпати" на Запорізькій АЕС американську секретну техніку. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
19 квiтня 2023 12:24

США є власниками секретних технологій у галузі ядерної енергетики, які застосовуються в тому числі на Запорізькій АЕС, і РФ отримала попередження Міністерства енергетики США "не чіпати" ці установки.

У розпорядження CNN потрапив текст листа, який Міністерство енергетики США надіслало у березні російської держкорпорації Росатом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лист датований 17 березня 2023 року, в ньому директор Управління з політики нерозповсюдження Міністерства енергетики Андреа Феркіле повідомляє генеральному директору Росатому, що на тимчасово окупованій Росією Запорізькій АЕС в Енергодарі "перебувають ядерні технічні дані, експорт яких контролюється урядом Сполучених Штатів".

Агентство пояснює, що експортному контролю США підлягають товари, програмне забезпечення та технології у тих випадках, коли існує можливість їх використання всупереч інтересам національної безпеки.

Міненергетики США цим листом попередило Росатом, що поводження з американськими технологіями для будь-яких громадян чи організацій РФ буде "протизаконним".

Варто зазначити, що Запорізька АЕС перебуває під тимчасовою окупацією російських військ із березня 2022 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах