У Запорізькій області п'ять правоохоронців отримали підозру за держзраду

У Запорізькій області п'ять правоохоронців отримали підозру за держзраду.

У Запорізькій області п'ять правоохоронців отримали підозру за держзраду. Фото: radiosvoboda.org

Події
18 квiтня 2023 15:55

П'ятеро колишніх працівників правоохоронних органів Запоріжжя, які зараз служать окупантам, отримали підозру у державній зраді працівниками ДБР.

Як повідомили в територіальному управлінні ДБР, у перші дні тимчасової окупації Запорізької області, старша інспекторка та патрульна Василівського районного управління, а також інші два працівники цього управління, приєдналися до "народної міліції міста Кам'янка-Дніпровська".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, правоохоронець, що відповідав за роботу спеціальних майданчиків центру ГУНП, погодився на працевлаштування в іншому незаконно створеному правоохоронному органі – "народній міліції міста Дніпрорудне". А працівник відділу реагування Мелітопольського районного управління знайшов себе у "народній міліції міста Василівка".

Згідно з даними взаємодії з управлінням ДВБ Нацполіції України, всі п'ять фігурантів все ще служать ворогу. Вони виконують вказівки окупантів та отримують винагороду у рублях. Формально вони патрулюють вулиці міста, здійснюють чергування та охороняють громадський порядок. Однак насправді, вони насаджують закони Російської Федерації, вишукують партизанів, агітують до співпраці з ворогом та пригнічують спротив. Всі вони стали невіддільним елементом каральної окупаційної машини.

Їм повідомлено про підозру у державній зраді. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах