У Запоріжжі розширили перелік матеріальної допомоги за зруйноване чи пошкоджене житло

У Запоріжжі розширили перелік матеріальної допомоги за зруйноване чи пошкоджене житло.

У Запоріжжі розширили перелік матеріальної допомоги за зруйноване чи пошкоджене житло. Фото: zp.vgorode.ua/Олександра Залозна

Події
16 квiтня 2023 16:59

В міській раді Запоріжжя планують розширити список отримувачів матеріальної допомоги (щомісячна виплата в 10 тисяч гривень) за зруйноване та пошкоджене житло внаслідок російської агресії.

У перелік отримувачів також будуть включені ті, хто орендував житло в пошкоджених будинках та квартирах. Про це стало відомо під час засідання депутатської комісії з питань бюджету та фінансів, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з проєктом рішення, матеріальну допомогу отримають ті, на ім’я яких видано ордер (основний квартиронаймач) та/або вони уклали договір найму житлового приміщення відповідно до Житлового Кодексу України і місце проживання яких зареєстровано у цьому житловому приміщенні.

- До цього програма поширювалася лише на власників та співласників житлових приміщень, а тепер ми додаємо ще таку категорію, як користувачі житла, що мають ордер або договір найму житла, – розповів Юрій Швець, заступник начальника міського управління соціального захисту.

Пропонується також зупинити виплату матеріальної допомоги у разі продажу власником зруйнованого або непридатного до проживання майна, а також у разі отримання від відповідного виконавчого органу Запорізької міської ради інформації щодо відновлення об’єкту нерухомого майна.

В соцзахисті зазначачають, що поки відповідні заяви на отримання допомоги подали 178 громадян. Всього закладено на ці цілі 45 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що у Запоріжжі пообіцяли виплачувати по 10 тисяч щомісяця людям, які втратили житло внаслідок ракетних ударів

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах