10 ідей для бізнесу, який можна розпочати за допомогою грошей від держави

10 ідей для бізнесу, який можна за допомогою грошей від держави –

10 ідей для бізнесу, який можна за допомогою грошей від держави – фото: freepik.com

Події
12 квiтня 2023 15:25

В Україні все ще можна отримати від 50 до 250 тисяч гривень безповоротного гранту на відкриття чи масштабування бізнесу. Гроші на власну справу отримали вже близько 3,5 тисячі людей. Ми зібрали 10 бізнес-ідей, які можна втілити в життя за допомогою мікрогранту від єРобота, а також порахували, яким має бути початковий капітал для кожного з варіантів.

Вирощування креветок

Нестандартний та маловитратний варіант – розводити ракоподібних у невеликому акваріумі. Це можна робити навіть у себе вдома, а потім продавати до зоомагазинів. Досвідчені бізнесмени можуть орендувати приміщення та облаштувати там штучне водоймище, щоб продавати в торговельні мережі кілька тонн креветок щорічно.

Спеціалісти порталу "Дія" рекомендують спочатку встановити контакти з найближчими ресторанами та суші-кафе, пивними барами, продуктовими магазинами, супермаркетами та зоомагазинами.

Розпочати бізнес можна з бюджетом до 50 тисяч гривень, а далі вже масштабуватися.

Майстерня миловаріння

Це також проста форма малого бізнесу з мінімальними вкладеннями. Війна війною, а митись люди не перестануть. Проте для початку потрібно проаналізувати ринок, сформулювати концепцію, розрахувати собівартість продукції та шукати канали збуту.

Орієнтовна сума інвестицій для старту – до 50 тисяч гривень.

Точильна майстерня

Без роботи не залишаться майстри, які вміють точити ножиці та інші інструменти. Вони потрібні і ресторанам, і кав'ярням, і перукарським, і манікюрним салонам.

За оцінками порталу "Дія", орієнтовна сума інвестицій для старту – до 150 тисяч гривень.

Магазин настільних ігор

Найкраще цей вид бізнесу розпочати з інтернет-магазину. Можна вибрати 30-40 популярних ігор та почати їх збувати, а потім уже стежити за новинками та першими пропонувати їх клієнтам. Враховуючи комендантську годину, зараз багато компаній збираються одна в одної вдома, тому настільні ігри – річ популярна.

Орієнтовна сума інвестицій для старту – до 150 тисяч гривень.

Прокат велосипедів

Незабаром літо та прокат велосипедів може стати популярною послугою. Фахівці рекомендують майбутнім власникам такого бізнесу звернути увагу на локацію, де вони працюватимуть: наприклад, чи поряд парк.

Тільки важливо враховувати, що це бізнес сезонний, тому треба або добре заробити влітку, щоб відпочивати взимку, або якось перекваліфікуватися в холодну пору року.

Орієнтовна сума інвестицій для старту – до 150 тисяч гривень.

Студія упаковки подарунків

Це варіант для тих, хто має гарний смак. Потрібно знайти таких самих працівників, які до того ж будуть комунікабельні та креативні.

Тут також важливо вибрати хорошу локацію для студії. Це може бути ТРЦ чи прохідна частина міста.

Орієнтовна сума інвестицій для старту – до 150 тисяч гривень.

Кіоск із морозивом

Для початку потрібно вибрати унікальну авторську рецептуру або знайти постачальника із готовою лінійкою морозива. Потім важливо не забути, що кіоск із морозивом – бізнес для теплої пори року: попит зростає навесні та різко зменшується восени. Тому, наприклад, у берлінському районі Кройцберг є відомий намет з морозивом, який узимку перетворюється на класичний кавовий кіоск. Можна так само зробити.

За оцінками порталу Дія, орієнтовна сума інвестицій – до 150 тисяч гривень.

Екскурсійне бюро

Кількість туристів у наших містах зараз практично нульова, але можна вигадати екскурсії для місцевих жителів. Погодьтеся, далеко не всі люди знають історію міста, де живуть. Архітектурні прогулянки містом, таємничі місця, унікальні маршрути, гіди, які розмовляють іноземними мовами, яскравий фото та відеоконтент у соціальних мережах, реклама – все це конкурентні переваги екскурсійних бюро.

За оцінками порталу Дія, орієнтовна сума інвестицій для старту – до 250 тисяч гривень.

Курси кулінарії

Такий варіант підійде і для початку бізнесу та для розширення існуючого. Наприклад, для ресторану чи кафе. Клієнтам можна пропонувати як одноденні майстер-класи, так і тривалі курси на кілька місяців. Важливо знайти добрих кухарів-викладачів, від них залежить успіх вашого бізнесу.

За оцінками експертів порталу "Дія", орієнтовна сума інвестицій для старту – до 250 тисяч гривень.

Фотостудія

Це ідеальний варіант бізнесу для фотографів. Так можна не лише заробити, а й заощадити на оренді чужих студій. Важливо вибрати інтер'єр фотостудії, також потрібна хороша фототехніка та професійне світло.

Орієнтовна сума інвестицій для старту – до 250 тисяч гривень.

10 ідей для бізнесу, який можна розпочати за допомогою грошей від держави10 ідей для бізнесу, який можна розпочати за допомогою грошей від держави

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах