Волонтери організували стерилізацію собак біля зони бойових дій в Оріхові

Волонтери організували стерилізацію собак біля зони бойових дій в Оріхові.

Волонтери організували стерилізацію собак біля зони бойових дій в Оріхові. Фото: facebook.com/ОленаПилова

Події
12 квiтня 2023 11:23

Волонтери організували виїзд ветеринарних лікарів до прифронтового Оріхова, щоб стерилізувати місцевих собак.

Як повідомила волонтерка притулку "Шанс" Олена Пилова, мобільну операційну розгорнули за підтримки фонду UAnimals в одному з приватних будинків міста Оріхів, яке перебуває під щоденними обстрілами. Операції проводили лікарі запорізької ветклініки "Бест", а відловлювати тварин допомагали місцеві волонтери Стас та Альона Франк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Лікарям було вкрай складно: темно, холодно в хаті. Операції тривали довше та складніше, ніж це було б в лікарні при нормальному забезпеченні. Було використано стерильні хірургічні набори. Тварини непрості, умови екстремальні. Але величезний респект Максиму Коваленку та Владиславу - за цей відчайдушний подвиг. Вкрай складно та виснажливо, але справа того варта, – розповіла Олена Пилова.

Лікарям вдалось стерилізувати дев’ять собак, сім з них були вагітні. Одну собаку з онкологією забрали до Запоріжжя. Безхатні тварини після операції залишились на перетримку у будинку, а господарські – під наглядом власників.

Зазначається, що волонтери від початку війни допомогають вивозити тварин із прифронтових населених пунктів, привозять корм та годують собак та котів, але стерилізацію в таких екстремальних умовах проводили вперше.

Допомогти волонтерам та тваринам можна за цим посиланням.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах