Чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень

Чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень.

Чи будуть у Запоріжжі нічні богослужіння на Великдень. Фото: unsplash.com

Події
08 квiтня 2023 12:53

Стало відомо, як у Запоріжжі святкуватимуть Великдень у зв'язку з воєнним станом. Нічних богослужінь не буде, а комендантську годину не збільшать.

Як повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації, з метою забезпечення безпеки священнослужителям рекомендовано уникати складання великих скупчень людей на громадських місцях, включаючи церковні служби. Нічні богослужіння відмінять на період дії комендантської години, а за можливості проведуть в онлайн-форматі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Освячення пасхальних кошиків християн проводитимуть у храмах та на прилеглій до храмів території з урахуванням комендантської години. Обряд освячення їжі повинен відбуватися без масового скупчення людей. В ОВА радять не збиратися в групи навіть якщо ви відвідаєте храми, мати при собі паспорт і з розумінням ставитися до можливих перевірок.

З метою забезпечення безпеки, на території храмів має бути розміщена інформація про бомбосховище (укриття), включаючи адресу та схему його розташування. Це дасть змогу парафіянам убезпечитися у разі повітряної тривоги. 

Повідомляється, що ворог може готувати на Великдень провокації, тому громадян України просять все ж таки утриматися від масового скупчення у храмах і цього року відсвяткувати будинки.

Голова ЗОВА Юрій Малашко закликав запоріжців бути максимально обережними в святкові дні. Він також наголосив на необхідності реагувати на сигнали повітряної тривоги та використовувати укриття, щоб провести Великодні свята в безпеці, уникнувши масових скупчень. Це допоможе зберегти безпеку себе та близьких.

Деякі релігійні конфесії проводитимуть службу в онлайн форматі. У неділю патрульна поліція чергуватиме у посиленому режимі, щоб не було великого скупчення людей.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах