Винесли вирок "керівниці" адміністрацій двох сіл у Запорізькій області

Винесли вирок "керівниці" адміністрацій двох сіл у Запорізькій області - фото

Винесли вирок "керівниці" адміністрацій двох сіл у Запорізькій області - фото

Події
21 березня 2023 17:38

Керівницю "військово-цивільної адміністрації" сіл Семенівка та Григорівка у Запорізькій області засудили до 8 років позбавлення волі.

Як повідомили у ЗОВА, співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом мешканки Пологівського району. З початком повномасштабної війни вона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонувала свої послуги.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінку призначили головою "військово-цивільної адміністрації сіл Семенівка та Григорівка". Вона забезпечує роботу цієї "адміністрації" і допомагає поширювати "російський світ" серед місцевих жителів.

З цією метою жінка організувала проведення низки агітаційних заходів, у тому числі флешмобу "три кольори - один настрій", на якому "урочисто" підняли прапор держави-агресора.

Також вона виконувала всі протиправні накази окупантів, а саме:

  • скасувала усі структури органів виконавчої влади;
  • видавала злочинні розпорядження, які дозволили окупантам забирати активи українського бізнесу на тимчасово окупованих територіях;
  • через засоби масової інформації схиляло місцеве населення до співпраці з ворогом;
  • організувала господарську діяльність із забезпечення окупаційних військ усім необхідним від харчового забезпечення до надання дизельного палива, бензину та будівельних матеріалів;
  • змушувала місцевих жителів отримання російського паспорта.

Крім того, вона брала активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Пологівського району.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах