У Запоріжжі перейменували дві вулиці на честь загиблих героїв

В Запоріжжі перейменували дві вулиці на честь загиблих героїв.

В Запоріжжі перейменували дві вулиці на честь загиблих героїв. Фото: sprotyv.info

Події
20 березня 2023 12:32

У Запоріжжі Дніпровському та Шевченківському районах перейменували дві вулиці на честь загиблих офіцера-розвідника Івана Лєщенкова та майора поліції Максима Здоревського.

Як повідомили у Запорізькій міській раді, рішення про перейменування підтримали депутати під час сесії міської ради. Тепер у Запоріжжі замість вулиці Добролюбова є вулиця Івана Лєщенкова, а замість Курської – вулиця Максима Здоревського.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також парк Ювілейний у Хортицьому районі назвали на честь Героїв Національної гвардії України.

Варто зазначити, що Іван Лєщенков із позивним "Фанат" із Луганської області. 27-річний хлопець служив розвідником 93-ї бригади Холодний Яр. Хлопець став на захист країни в 2016 році. Він був командиром розвідувального взводу. Загинув 14 липня 2022 року у Харківській області.

Максим Здоревський народився у Запоріжжі. Після закінчення університету внутрішніх справ служив у поліції, був оперуповноваженим управління стратегічних розслідувань у Запорізькій області. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну Максим Здоревський ніс службу у рідному місті, виконував службові завдання на блок-постах. 30 вересня 2022 року він заступив на своє останнє чергування в логістичному центрі з питань формування гуманітарних колон. Того дня російська армія обстріляла ракетами С-300 колону автомобілів, що виїжджали на тимчасово окуповану територію через фільтраційний табір неподалік Запоріжжя. Одна із запущених ворожих ракет обірвала життя 36-річного поліцейського. У нього залишилась дружина та двоє дітей. Максиму Здоревському посмертно надано звання підполковника поліції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах