У Запорізькій області керівниця банку запровадила "рубльову зону" та блокувала гривню

У Запорізькій області керівниця банку запровадила "рубльову зону" та блокувала гривню.

У Запорізькій області керівниця банку запровадила "рубльову зону" та блокувала гривню. Фото: minfin.com.ua

Події
16 березня 2023 13:30

СБУ повідомила про підозру керівниці відділення банку, яка запроваджує "рубльову зону" в тимчасово окупованих районах Запорізької області

Як повідомили у пресслужбі СБУ, в результаті слідчо-оперативних дій Служба безпеки України зібрала докази участі керівника одного з відділень ПАО "Промзв'язокбанка", яке функціонує на тимчасово окупованій території у селище Веселе, в запровадженні банківської системи РФ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Колишній головний економіст Веселовського відділення одного з українських банків з початком російської агресії схвалювала дії окупантів та усіляко їм сприяла. Ельвіру Набіулліну було призначено на посаду керівника "додаткового офісу "на Молодіжній" ПАО "Промзв'язокбанка".

Для відкриття "філії" підконтрольного РФ "Промзв'язокбанку" окупаційна влада використала приміщення захопленого відділення української фінустанови.

Перебуваючи на посаді та виконуючі вказівки кураторів, новоспечена "керівниця" організувала запровадження так званої "рубльової зони" у тимчасово захоплених районах Запорізької області.

З метою забезпечення фінансування військовослужбовців держави-агресора, вона організувала банківське обслуговування та видачу через каси та банківські термінали грошового забезпечення у рублях.

Крім того, за вказівками з російського центробанку вона сприяла місцевій окупаційній адміністрації блокувати обіг гривні на території району.

За її розпорядженням було заборонено проведення електронних операцій і готівкових розрахунків у гривні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо оголошення фігурантки у міжнародний розшук.

За даними слідства, отримані "рубльові" надходження до бюджету РФ були спрямовані на фінансування потреб воєнно-промислового комплексу та окупаційних угруповань.

На підставі доказів СБУ їй повідомлено про підозру за умисні дії, спрямовані на допомогу державі-агресору (пособництво) та окупаційній адміністрації держави-агресора, шляхом реалізації чи підтримки рішень та дій держави-агресора та окупаційної адміністрації держави-агресора, вчинені громадянином України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах