Як себе почувають діти, які травмувалися від вибуху гранати у Запорізькій області

Як себе почувають діти, які травмувалися від вибуху гранати у Запорізькій області.

Як себе почувають діти, які травмувалися від вибуху гранати у Запорізькій області. Фото: zp.dsns.gov.ua

Події
14 березня 2023 17:13

11 березня в одному з приватних будинків села Новоіванівка Запорізького району двоє хлопчиків зазнали поранень внаслідок детонації гранати, яку принесли додому, щоб погратися. Їх було госпіталізовано. Стало відомо про стан дітей.

Поліцейські встановили, що 10-річний та 2-річний хлопчики на вулиці знайшли та принесли додому невідомий подовжений предмет циліндричної форми. Під час гри він здетонував. Дітей із тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості було доставлено до медичного закладу обласного центру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповіли у ДСНС, під час просвітницького інтенсиву у лікарні, рятувальники відвідали хлопчика, який напередодні отримав травми через необережне поводження з вибухонебезпечними предметами. Співробітники ДСНС поспілкувалися з дитиною про дії у разі виявлення підозрілих предметів, нагадали про основні правила поведінки у таких випадках.

Як себе почувають діти, які травмувалися від вибуху гранати у Запорізькій області.Як себе почувають діти, які травмувалися від вибуху гранати у Запорізькій області. Фото: zp.dsns.gov.ua

За словами директора медзакладу, двоє братів зазнали незначних уражень тіла, їм була надана медична допомога. На даний момент меншого хлопчика виписали, а старший перебуватиме у стаціонарі до зняття швів.

13 березня співробітники ДСНС завітали до дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні в одному із медичних закладів Запоріжжя.

Рятувальники у вигляді інтерактиву нагадали пацієнтам про алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, а також розповіли про дотримання правил безпеки життєдіяльності вдома, у довкіллі та у місцях з масовим перебуванням людей.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах