У Запорізькій області українські розвідники вкрали у ворога бойову машину піхоти

У Запорізькій області українські розвідники вкрали у ворога бойову машину піхоти.

У Запорізькій області українські розвідники вкрали у ворога бойову машину піхоти. Фото: 061.ua

Події
14 березня 2023 14:08

Українські розвідники, які зараз боронять Запорізький напрямок розповіли, як вкрали у ворога БМП. Цю спецоперацію вони назвивають зухвалою, бо росіяни тоді неабияк злякались.

Військові розповідають, що росіяни було спробували наступати на українські позиції бронетанковими групами. Їхню атаку українські воїни відбили, а бронетехніку, що намагалася прорватися, разом з особовим складом знищили, пише 061.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Хлопці знищили сім танків росіян, шість БТР і ще одну БМП підбили. Коли бойову машину піхоти вивели з ладу, вона заїхала в лісосмугу і врізалась в дерево, – згадує 35-річний розвідник на позивний "Спартак", додавши, що бій був важким.

Екіпаж цієї БМП намагався втекти, але був ліквідований. Техніку ж, після огляду, вирішили витягти з поля бою, відремонтувати та поставити у стрій. Спецоперацію називають зухвалою та кажуть, що росіяни тоді неабияк злякались, бо серед ночі раптово у них буквально під носом завелась техніка.

Як згадує події того дня другий розвідник на позивний "Фокс", БМП стояла за 400 метрів від ворожих позицій. Тож, аби її витягти військові пригнали спеціальну бойову розвідувальну машину, вона на базі танку і створена для ремонту техніки.

- Сапери розмінували мінні поля, ми сіли на БРМ-ку… під'їхали задом до БМП. За хвилину ми її підчепили і витягли з посадки, – каже "Фокс" і додає, що дуже боялися тоді аби не почався мінометний обстріл. Та й на мінах підірватися було дуже страшно, адже їх там не одиниці, а сотні. Важливим моментом є той факт, що спецоперація проводилась вночі.

Історія лише на перший погляд виглядає легкою, але насправді, тоді проти наших військових воювали не "мобіки", а досвідчені військові РФ.

- Ми бачили їхні документи після знищення особового складу… вони відслужили строкову службу та, як мінімум один контракт у них теж був. Тобто це професійні військові, – пояснює "Спартак".

Поцуплена у ворога техніка побувала в ремонті і вже знищує окупантів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах