Зброя та обов'язкові курси: Резніков розповів про можливі реформи після перемоги

Зброя та обов'язкові курси: для Рєзніков розповів про можливі реформи після перемоги -

Зброя та обов'язкові курси: для Рєзніков розповів про можливі реформи після перемоги - фото: liga.net

Події
06 березня 2023 12:58

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українцям потрібно готуватися до змін у правовому плані та культурі поведінки нації після перемоги. Розглядається проведення реформ, серед яких – зареєстрована вогнепальна зброя, концепція армії резервістів, обов'язкові курси для людей віком 18 років.

Так, в інтерв'ю ЛІГА.net Олексій Резніков нагадав, що фізично Росія після перемоги нікуди не подінеться і мріятиме про реванш. Тому Україні потрібний потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. Так, наприклад, живе Швейцарія.

- Тому я впевнений, що навпаки – культура військової професії має стати трендом. Як в Ізраїлі, наприклад. Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожен юнак у 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрілянина, окопи, лагодження. Далі вчиться на кого хоче, але щорічно проходить місячні курси зі спеціалізації. Хочеш бути кулеметником – розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів – давай, – сказав Резніков.

За його словами, також потрібно завершити реформу, щоб офіційно зареєстрована зброя мала населення. Звісно, люди мають проходити перевірки у психіатра, нарколога та у правоохоронних органах.

- Коли ворог знатиме, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає. Тому військові кафедри точно потрібні. Можливо, треба думати про їхню спеціалізацію, – сказав міністр.

За словами Резнікова, це все його думки, узгоджені з прем'єр-міністром. Все записано у плані і це один із елементів запланованих змін у законодавстві. З президентом про це також говорили, і все збігається з його позицією.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах