В Запорізькій ОВА розповіли про допомогу постраждалим внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці

В Запорізькій ОВА розповіли, чим збираються допомогти людям, чиє житло було зруйновано 2 березня.

В Запорізькій ОВА розповіли, чим збираються допомогти людям, чиє житло було зруйновано 2 березня. Фото: zp.vgorode.ua/Олександра Залозна

Події
06 березня 2023 10:24

Очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко нарешті вирішив відповісти людям, чиє житло було зруйновано внаслідок ракетної атаки 2-го березня.

Як повідомили у пресслужбі Запорізької військової адміністрації, у п'ятиповерховому будинку в центрі міста зруйновано 25 квартир із 80-ти. 10 квартир частково пошкоджені.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В ОВА заявили, що "особам, які потребували прихистку, надано житло в закладах міського підпорядкування, у модульному містечку, забезпечено гарячим харчуванням, речами першої необхідності".

Вчора, 5 березня, в мерії зазначили, що лише одна людина із всього будинку звернулася за допомогою у розселені, бо їй вгазали немає де жити. Жінку відселили до модульного містечку. Однако на місці зруйнованого будинку жителі говорять зовсім інші речі. Тому залишається загадкою, кому надано прихисток і що за заклади "міського підпорядкування".

За словами виконуючого обов'язки мера Запоріжжя Анатолія Куртєва, наразі в місті залишається проблемним питанням розселення евакуйованих жителів.

При цьому очільник ОВА наголосив на неприпустимості такої ситуації. Усі мешканці, які потребують допомогу, повинні її отримати.

- Ніхто не буде покинутий. Органи влади існують для того, щоб кожен громадянин мав підтримку, особливо в непростих умовах воєнного часу. Це основна функція. Обласна влада своєю чергою працює над максимальним залученням міжнародних донорів для того, щоб підтримати жителів Запоріжжя, які постраждали в результаті терористичної атаки. Має бути розроблений комплексний підхід, аби допомогу могли отримати не окремі категорії населення, а всі, хто постраждав. Кожна ситуація має розглядатися окремо, бо життєві обставини у людей різні. Це наше спільне горе, а тому і підтримку мають отримати всі постраждалі, – зазначив Малашко.

В місті створили спеціальний прийом громадян для надання можливої допомоги і консультацій постраждалим та зазнавшим шкоди від ракетної атаки на місто Запоріжжя 2 березня 2023 року. Прийоми проводитемуться фахівцями адміністрації у робочі дніз 09:00 до 16:00 за адресою: вулиця Гоголя, 62. Інформацію щодо спеціальних прийомів також можна отримати за безкоштовним телефоном 0800 503 508 (гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації) з 08:00 до 18:00.

Нагадаємо, що вночі 2 березня російські окупаційні війська вчергове обстріляли Запоріжжя, дві ракети С-300 влучили у багатоповерхівку в центрі міста. Жертвами російської атаки стали 13 мешканців п'ятиповерхівки, які мирно спали в ту ніч. Двоє людей досі вважаються безвісти зниклими. Крім того, рятувальники дістали з-під завалів чотирьох котів і собаку ,а також надали допомогу 11 людям.

Сьогодні, 6 березня, в Запоріжжі оголошено День жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару по житловому будинку 2 березня. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах