Верховний суд "повернув" Кальцеву парк Яланського

Верховний суд "повернув" Кальцеву парк Яланського.

Верховний суд "повернув" Кальцеву парк Яланського. Фото: facebook.com/OleynikVideographer

Події
14 вересня 2022 15:21

Верховний суд України повернув землю під будівництво торгово-розважального комплексу у парку Яланського фірмі Володимира Кальцева.

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу міськради та фірми "Ленд Дівелопмент", скасувавши постанову апеляційного суду. Раніше, у грудні 2021-го, Запорізький апеляційний суд визнав недійсними договори оренди від 2008-го року щодо ділянок під сквером Яланського та через дорогу, перед цирком. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Верховному суді повідомили, що "Ленд Дівелопмент" сплатила до місцевого бюджету повну вартість зелених насаджень у розмірі понад 3,095 мільйона гривень. Ці гроші є гарантією для мешканців, що загальна кількість зелених зон не зменшується, а вимоги екологічного законодавства будуть дотримані. 

Попереднє рішення апеляційного суду підлягає скасуванню, а рішення суду першої інстанції – залишенню в силі. Тобто залишити землю в оренді у "Ленд Дівелопмент".

Кінцевим бенефіціаром фірми "Ленд Дівелопмент" через кіпрський офшор є Володимир Кальцев, зараз народний депутат від вже забороненої партії ОП-ЗЖ. 

Нагадаємо, що 1 грудня 2021 року Запорізький Апеляційний Суд скасував рішення Запорізької міської ради про передачу скверу Яланського депутату Володимиру Кальцеву. Проте Верховний суд України призупинив рішення через подані касаційні скарги.

Також виконувач обов'язків мера Запоріжжя Анатолій Куртєв направляв до Верховного суду скаргу, щоб не повертати Яланський сквер громаді. "Слуга" Куртєв не аргументував, чому лобіює інтереси нардепа від ОПЗЖ.

Як раніше повідомляв Vgorode, рано-вранці 7 серпня 2018 року у сквері Яланського навпроти ТЦ "Україна" робітники будівельної фірми "Ленд Дивелопмент" почали пиляти дерева. До середини дня було знищено 500 дерев. Незважаючи на протести активістів та частини місцевих мешканців, міськрада видала забудовнику необхідні дозвільні документи. Інвестором проекту є запорізький політик Володимир Кальцев.

На місці скверу планувалося будівництво нового ТРЦ. Місцеві жителі та активісти не раз влаштовували акції за збереження скверу та протестували проти вирубки дерев. Запорожці домагалися відновлення та повернення скверу громаді близько 3 років.

Також ми раніше писали, що 5 січня 2021 року у сквері Яланського, мешканці міста висадили нові ялинки, облаштувавши "Різдвяну алею" з хвойних дерев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах