Окупанти відкинули Мелітополь на 30 років у минуле – Федоров

Окупанти відкинули Мелітополь на 30 років у минуле – Федоров.

Окупанти відкинули Мелітополь на 30 років у минуле – Федоров. Фото: reuters.com

Події
25 лютого 2023 14:03

Російські загарбники відкинули тимчасово захоплений Мелітополь щонайменше на 30 років у минуле. Місцеві мешканці живуть в інформаційному вакуумі, не мають жодних прав та змушені стояти в чергах практично за всім.

25 лютого виповнюється рівно рік, як ворог окупував Мелітополь. Зараз у місті залишається лише третина мешканців: близько 50-60 тисяч людей. Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Федорова, самі мелітопольці повідомляють, що живуть в окупації, наче у в’язниці. Люди не мають можливості вільно спілкуватися не те, що із зовнішнім світом, а й навіть із сусідами, тому що за всіма розмовами стежать, всі розмови передаються і пеленгуються.

- Рашисти відкинули наше місто щонайменше на 30 років у минуле. Сьогодні черги є за всім, – зазначив мер.

Він уточнив, що окупанти вже другий місяць не виплачують "соцзабезпечення". І навіть колаборанти з грудня не отримали від ворога "заробітних плат" та інших виплат.

- Для того щоб отримати якісь там пенсії, подачки від ворога, треба відстояти в черзі незрозумілу кількість часу. Когось забирають на швидкій допомозі. Є випадок, коли буквально вчора один із наших мешканців намагався зайняти чергу занадто рано, ще в комендантську годину, і його забрали на підвал, і майже добу він просидів на підвалі, – повідомив Федоров.

Він уточнив, що на тимчасово окупованих територіях панує суцільна російська пропаганда. Окупанти використовують дітей у пропагандистських цілях. Наприклад, 23 лютого, в “сакральну” для РФ дату, окупанти зібрали дітей на меморіальному комплексі Братське кладовище в Мелітополі та начебто приймали їх в Юнармію (російську молодіжну мілітарну організацію).

За словами Федорова, останнім часом росіяни в Мелітополі перейшли до нової стадії пропаганди. Вони розпускають чутки, що наступ української армії начебто створює небезпеку для місцевих мешканців, тому що “прийде українська влада, всіх розстріляє, хто залишився”.

Так окупанти нагнітають паніку серед місцевих мешканців, які живуть в інформаційному вакуумі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах