У Запорізькій ОВА прокоментували різке падіння рівня води у Каховському водосховищі

У Запорізькій ОВА прокоментували різке падіння рівня води у Каховському водосховищі -

У Запорізькій ОВА прокоментували різке падіння рівня води у Каховському водосховищі - фото: itinery.com.ua

Події
10 лютого 2023 15:38

У Запорізькій обласній військовій адміністрації обговорили кризову екологічну ситуацію, яка виникла через зниження рівня води в акваторії Каховського водосховища.

В.о. директора Департаменту захисту довкілля ЗОВА Сергій Карпій зазначив, що у межах Запорізької області знаходиться Дніпровське та Каховське водосховища, які розділяються Дніпровською ГЕС. На сьогодні спостерігається значне зниження рівня води на Каховському водосховищі. Це сталося через те, що окупанти відкрили запірні шандори Каховської ГЕС, а українська влада наразі немає можливості регулювати рівень води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зниження рівня води спричинило осушення головних русел проток та заток Каховського водосховища, що призвело до відрізання водних біоресурсів від "свіжої" води, а морозна погода призвела до їх замерзання та загибелі. За інформацією фахівців, збитки рибному господарству у Запорізькій області наразі складають понад 104 мільйони гривень.

Крім цього, за інформацією Держводагентства України рівень води у Каховському водосховищі в середньому знижується на два сантиметри за добу, у зв’язку з чим, ймовірно, загибель водних біоресурсів з настанням теплої погоди буде продовжуватися.

В ОВА зазначили, що будь-які рішення можна буде приймати лише після одержання повного контролю над Каховською ГЕС і деокупації наших територій. Проте в області зараз вже повинні відпрацювати алгоритм дій щодо ліквідації наслідків задухи з урахуванням вимог та подальшого розведення й заселення нової риби у водойми.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах