У Запорізькій області СБУ викрила зрадника на співпраці зі спецслужбами РФ

Зрадник з окупованої частини Запорізької області передавав РФ інформацію про патріотів та ЗСУ.

Зрадник з окупованої частини Запорізької області передавав РФ інформацію про патріотів та ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

Події
09 лютого 2023 13:25

У Запорізькій області у державній зраді підозрюють чоловіка, який залишився в окупації і передавав спецслужбам РФ інформацію про військовослужбовців ЗСУ.

За даними слідства, громадянин України, залишившись на тимчасово окупованій території Пологівського району, прийняв пропозицію співробітника ФСБ РФ та добровільно надав згоду в проведенні підривної діяльності проти України. Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На виконання завдань російського куратора чоловік збирав інформацію про місцевих мешканців, які проходять військову службу в ЗСУ, а також про місця проживання і діяльність проукраїнськи налаштованих громадян. Інформатор передавав розвідувальні дані співробітнику спецслужби РФ через Telegram.

Зрадник з окупованої частини Запорізької області передавав РФ інформацію про патріотів та ЗСУ.Зрадник з окупованої частини Запорізької області передавав РФ інформацію про патріотів та ЗСУ. Фото: ssu.gov.ua

Крім того, для пропаганди образу "руського міру" в месенджері розміщував відеозаписи допитів військовослужбовців ЗСУ та закликав підтримувати військових країни-агресора.

Мешканцю селища Кам’янка (заочно) повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах