Окупанти викрадають працівників Запорізької АЕС, які відмовляються працювати з ними

Окупанти викрадають працівників Запорізької АЕС, які відмовляються працювати з ними -

Окупанти викрадають працівників Запорізької АЕС, які відмовляються працювати з ними - фото: espreso.tv

Події
07 лютого 2023 11:16

Російські окупанти продовжують блокаду тимчасово окупованого Енергодара, а також побільшала кількість випадків викрадення атомників.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву при Командуванні Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Окупанти все частіше викрадають працівників Запорізької атомної електростанції, які не погоджуються підписуватися контракти з Росатомом. Велика кількість працівників відмовилася працювати на станції після окупації, тому наразі там спостерігається дефіцит персоналу. Відтак ворог хоче "переконати" українських енергетиків працювати на росіян. Родичам викрадених працівників не повідомлять, де їх тримають.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше окупанти заблокували доступ на станцію майже 1500 українським працівникам Запорізької АЕС. Наразі росіяни не можуть ані запустити, ані експлуатувати енергоблоки станції. Окрім цього, вони продовжують блокаду Енергодара. Росіяни тримають мешканців у місті заради того, аби використовувати їх, як живий щит. Виїхати з міста неможливо, росіяни нікого не випускають. За даними місцевої влади, у місті заблокували близько 10-15 тисячі місцевих із 53 тисяч, які проживали до окупації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах