РФ розповсюджує фейк, що у Запорізькій області служать громадяни Туреччини

РФ розповсюджує фейк, що у Запорізькій області служать громадяни Туреччини.

РФ розповсюджує фейк, що у Запорізькій області служать громадяни Туреччини. Фото: centralasia.media

Події
04 лютого 2023 10:12

В Інституті вивчення війни припускають, що російські джерела поширюють заяви про те, що окремі групи іноземців служать у російському добровольчому батальйоні у Запорізькій області, щоб дати певним іноземним державам сигнал про те, що в їхніх країнах нібито є місцеві групи, які дотримуються проросійських позицій.

Так, 2 лютого російські ЗМІ та пропагандистські Telegram-канали поширили інформацію про те, що турецькі добровольці розпочали бойову підготовку разом із добровольчим батальйоном імені Судаплатова голови окупаційної адміністрації та зрадника Євгена Балицького, який окупував Запорізьку область. Про це повідомляють аналітики ISW.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Одне джерело РФ доповнило відео, на якому анонімний доброволець розмовляє турецькою мовою, але російські джерела не надали жодного іншого візуального підтвердження того, що громадяни Туреччини служать у добровольчому батальйоні.

Російські джерела також стверджували, що громадяни Сербії та Швеції служать в одному добровольчому батальйоні.

Журналісти та аналітики не знайшли жодного підтвердження того, що громадяни Туреччини, Сербії чи Швеції служать у цьому добровольчому формуванні.

Незалежно від того, чи служать ці іноземні громадяни в цьому формуванні, чи ні, російські джерела, ймовірно, посилюють ці заяви, щоб сигналізувати Туреччині, Сербії та Швеції про те, що в їхніх відповідних країнах нібито є місцеві групи, які дотримуються проросійських позицій.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах