На Запоріжжі троє людей померли від нового штаму грипу

У Запорізькій області троє людей померли від нового штаму грипу

У Запорізькій області троє людей померли від нового штаму грипу - фото: freepik.com

Події
01 лютого 2023 18:27

З початку року на Запоріжжі зафіксували вже три смерті від нового штаму грипу типу "А".

Як розповів заступник генерального директора ГУ "Запорізький ОЦКПГ МОЗ України" Олександр Мащак в інтерв'ю "Суспільному", найбільше новий штам грипу небезпечний для людей похилого віку, які мають соматичні захворювання – серцево-судинної системи, дихальної системи, цукровий діабет та інше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Найбільш загрозливе ускладнення – це пневмонія, запалення легенів грипозне. Може проявлятися у вигляді нейроінфекцій, тобто запалення менінгітів, енцефалітів і таке інше. Не менш значними є ускладнення з боку ЛОР органів. Тобто синусити, а інші запальні симптоми, – сказав Олександр Мащак.

Зазначимо, що лише протягом минулого тижня у Запорізькій області зафіксували 5 747 випадків захворювання на новий штам грипу та ГРВІ. Діти з них – майже половина. За словами фахівця, дистанційне навчання дало можливість знизити рівень епідемії на 50% у порівнянні з минулими роками.

Основні симптоми нового штаму грипу: перевищення температури; поява катаральних явищ у вигляді кашлю, чхання; головні болі.

Уточнимо, що головний засіб профілактики від грипу – вакцинація. Зробити щеплення у Запорізькій області можна, воно безкоштовне.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах