10 депортованих мешканців змогли вирватися з полону окупантів у Запоріжжя, – Федоров

10 депортованих мешканців змогли вирватися з полону окупантів у Запоріжжі, – Федоров -

10 депортованих мешканців змогли вирватися з полону окупантів у Запоріжжі, – Федоров - Фото: delo.ua

Події
01 лютого 2023 14:28

Вже півтора місяці окупанти не пропускають людей із окупованої території у бік Запоріжжя. Натомість їх публічно "депортують", а потім вони пропадають. Цього року вибратися з окупації у бік обласного центру змогли 10 людей.

Так, у російських ЗМІ регулярно публікують ролики, як окупанти "депортують" українців за межі окупації.

– Люди звинувачуються у всіх "гріхах" "російського світу": проукраїнська позиція, допомога силам опору, диверсійна діяльність тощо. На камеру їх майже без речей відправляють йти пішки 10 км "сірою зоною" у бік підконтрольного Україні Запоріжжя. Але поза камерами депортовані пропадали безвісти. Ймовірно, їх повертали в полон, примушували рити окопи, а можливо, чинили над ними й гірші злочини, – розповідає мер Мелітополя Іван Федоров.

Учора ввечері, 31 січня, 10 депортованих людей все ж таки змогли врятуватися з полону. Вони йшли пішки "дорогою життя". Українська сторона доставила їх до Запоріжжя. Це перші люди, які змогли вирватися з цьогорічної окупації.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах