У Запорізькій області росіяни у цивільному одягу провокують людей на розмови про політику

У Запорізькій області росіяни у цивільному одягу провокують людей на розмови про політику -

У Запорізькій області росіяни у цивільному одягу провокують людей на розмови про політику - фото: korrespondent.net

Події
30 сiчня 2023 13:07

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни намагаються виявити членів українського підпілля і тих, хто може бути з ними пов’язаний.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву при Командуванні Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

У Мелітополі у громадських місцях працюють групи росіян, які шукають нелояльних мешканців. Окупанти перевдягаються у цивільний одяг і ходять по 2-3 особи. Зокрема, вони навмисно провокують людей на політичні розмови. При цьому росіяни роблять вигляд, що мають проукраїнські погляди, а іноді імітують сварки між собою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Коли до окупантів приєднується інший співрозмовник, який демонструє нелояльність до окупаційної влади, то за ним починають стежити. Таким чином росіяни розраховують викрити ще більше проукраїнських мешканців й посилити репресії.

Раніше повідомлялося, що окупанти готуються до нової масової перевірки мешканців Запорізької та Херсонської областей на "лояльність". Зокрема планується масштабна перевірка телефонів на наявність українських додатків (зокрема банків та онлайн-освіти). Крім цього, росіяни збільшують кількість блокпостів між населеними пунктами півдня.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах