Росіяни проводять "зачистки" у бібліотеках на окупованій частині Запорізької області

Росіяни проводять «зачистки» у бібліотеках на окупованій частині Запорізької області - фото

Росіяни проводять «зачистки» у бібліотеках на окупованій частині Запорізької області - фото

Події
24 сiчня 2023 17:49

У тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області росіяни продовжують "зачистки" у бібліотеках.

Як повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, росіяни вилучили з бібліотек літературу, яку вважають "нацистською". Мова йде про книги, в яких розповідають про героїчних українців, що воюють за свободу. Також окупанти оголосили про інвентаризацію книгозбірень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Це означає виїмку і ліквідацію книг, які не є роспропагандою, і взагалі книг українською. Натомість з болот привозять "шедеври", що прославляють уявну велич Росії та пропагують брехливу історію цієї недокраїни, щоб промити мозок дітям і дорослим на зайнятій території. Від таких "асвабадітєлєй" ще можемо чекати і спалення "неправильних" книг, як це робили їхні кумири – нацисти, – написав Федоров. 

Нагадаємо, що російські війська продовжують атакувати Запорізьку область. Протягом минулої доби, 23 січня, населені пункти обстрілювали з реактивних систем залпового вогню, авіації та артилерії. Внаслідок обстрілу поранення отримали двоє чоловіків – їх госпіталізували у лікарню.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах