У Запорізькій ОВА розповіли, як будуть нараховувати виплати постраждалим від ракетних ударів

У Запорізькій ОВА розповіли, як будуть нараховувати виплати постраждалим від ракетних ударів -

У Запорізькій ОВА розповіли, як будуть нараховувати виплати постраждалим від ракетних ударів - фото: t.me/starukhofficial

Події
24 сiчня 2023 14:21

У Запорізькій обласній військовій адміністрації пройшла нарада з приводу компенсації постраждалим, чиє житло було зруйновано внаслідок ракетних атак.

Зі інформацією міськради Запоріжжя, з початку воєнних дій у місті від ракетних ударів постраждало 505 багатоповерхівок. З них, значних пошкоджень зазнали вісім будинків – 146 квартир зруйновано та 139 стали непридатними для життя. Що стосується приватного сектору, ворог повністю знищив 12 будинків, ще 338 зазнали ушкоджень різного ступеня.

Так, за висновками спеціальної комісії через сильні ураження конструкцій багатоквартирний будинок по вулиці Зестафонській не підлягає відновленню. Згідно з рішенням експертизи, інші сім будинків ще можна реконструювати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Запорізькій ОВА зазначили, щоб розпочати роботи з відновлення, треба розробити проєктно-кошторисну документацію. Для будинку по вулиці Кияшка цей процес вже завершено та відомо приблизну вартість для реконструкції – 60 мільйонів гривень. Наразі мешканцям постраждалих будинків надали будівельні матеріали для закриття вікон, а комунальники прибирають пошкоджені та зруйновані частини будівель.

Коментуючи виплати постраждалим від влучання ракети у Дніпро, у Запорізькій ОВА заявили, що таку компенсацію можливо отримати лише після ухвалення відповідного рішення та виділення коштів з Резервного фонду України. Для позитивного результату необхідно зібрати повний пакет документів, які підтверджують руйнування житла.

Наразі вже розробили проєкт комплексної програми соціального захисту населення Запоріжжя. Постраждалим буде виділено разову грошову допомогу, а також щомісячно нараховуватиметься фінансова допомога у вигляді 10 тисяч гривень, для пільгових категорій населення – 15 тисяч гривень. Повідомляється, що виплати розраховані до повного відновлення житла постраждалих осіб.

Нагадаємо, що у Запоріжжі виник скандал після того, як у Дніпрі пообіцяли виплатити до мільйона гривень людям, які втратили житло через ракетні удари.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах