Депутатку Запорізької облради підозрюють у колабораціонізмі

Депутатку Запорізької облради підозрюють у колабораціонізмі -

Депутатку Запорізької облради підозрюють у колабораціонізмі - фото: zor.gov.ua

Події
24 сiчня 2023 13:07

Правоохоронці повідомили про підозру депутатці Запорізької облради, яка впроваджувала російську освіту під час окупації Кам’янки-Дніпровської.

У прокуратурі Запорізької області розповіли, що жінка очолювала одну зі шкіл у Кам’янці-Дніпровській. Після окупації міста вона погодилася співпрацювати з ворогом. Так, у школі запровадили стандарти освіти РФ – оновили програму викладання, використовували російські підручники і змінили форму оцінювання школярів на п’ятибальну.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окрім цього, депутатка організувала для вчителів проходження спеціалізованих курсів підвищення кваліфікації у Євпаторії у Криму, щоб вони мали змогу викладати дисципліни за російськими освітніми стандартами.

Наразі жінці повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Їй загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах