У складі окупаційних військ в Запорізькій області воюють найманці з Сербії

У складі окупаційних військ в Запорізькій області воюють найманці з Сербії.

У складі окупаційних військ в Запорізькій області воюють найманці з Сербії. Фото: emerging-europe.com

Події
21 сiчня 2023 17:08

Росвійські загарбники залучають до воєнних дій в Запорізькій області найманців із Сербії.

Як повідомив мер Мелітополя Іван Федорова, у місті місцевий гауляйтер Балицький шукав "добровольців" для свого батальйону Судоплатова по всій окупованій частині Запорізької області та навіть у Росії. Не знайшовши, взяв найманців з Сербії – з них двоє катів, яких розшукує Інтерпол. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інформація про участь сербів у війні в Україні на боці Росії почала поширюватись у соцмережах у середині січня. Тоді у російському "ВКонтакте" з’явились фото з нібито сербськими бойовиками, які прибули в Запорізьку область.

Сербські добровольці брали участь у бойових діях на боці проросійських сил в Україні в 2014 і 2015 роках. Законодавство Сербії забороняє участь своїх громадян у конфліктах за кордоном, і кілька людей були засуджені за це.

При цьому ворожих військових у народі називають "вонючими" – у них немає достатньої екіпіровки, вони не слідкують за гігієною, іноді їдять сире м’ясо і "наступають" хаотично на забій.

Повідомляється, що внаслідок цього новомобілізовані військові РФ повертаються на Росію у чорних пакетах.

Варто зазначити, що в тимчасово окупованому Мелітополі кількість військових російської армії - росіян, бурятів, осетинів, чеченців - перевищила кількість місцевих жителів, які вимушені залишатися в окупації. Живучи поруч з місцевим населенням, окупанти хочуть здатися “своїми". Для цього вони селяться по сусідству з мелітопольцями, перевдягаються в цивільний одяг, підслуховують розмови на вулицях.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах