У Запорізькій області зафіксували шість випадків сексуального насильства військовими РФ

У Запорізькій області зафіксували шість випадків сексуального насильства військовими РФ.

У Запорізькій області зафіксували шість випадків сексуального насильства військовими РФ. Фото: pixabay.com

Події
21 сiчня 2023 15:11

У Запорізькій області задокументували шість випадків сексуального насильства, а загалом по Україні нараховується 155 фактів, вчинених російськими військовими. Проте реальна їх кількість значно більша. Про це йшлося під час спільної наради прокурорів Офісу Генпрокурора і керівництва слідства Нацполіції.

- Ці цифри відображають лише кількість фактів, коли постраждалі готові свідчити вже зараз, – прокоментувала керівниця профільного управління Офісу Генпрокурора Ірина Діденко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Херсонщина (66 випадків сексуального насильства) та Київщина (52) лідирують за кількістю свідчень постраждалих. У Чернігівській області зафіксовано 4 випадки, у Харківській – 9, у Луганській та Миколаївській по 1, у Донецькій 17, а у Запорізькій – 6 випадків сексуального насильства, вчинених військовими РФ.

У Запорізькій області зафіксували шість випадків сексуального насильства військовими РФ.У Запорізькій області зафіксували шість випадків сексуального насильства військовими РФ. Фото: gp.gov.ua

На нараді обговорили нові підходи до розслідування злочинів сексуального насильства, пов’язаного з війною.

- Відновлення справедливості та захист інтересів українців, які постраждали від воєнних злочинів РФ – спільна мета слідчих Нацполіції та прокурорів. Маємо не просто документувати кожен окремий факт, а розслідувати в контексті з іншими звірствами, зафіксувати системність, – наголосила Ірина Діденко.

Учасники зустрічі визначили два пріоритети. Перший — це захист постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, забезпечення конфіденційності та інших потреб постраждалих осіб. Другий — якість та ефективність документування і розслідування таких злочинів з дотриманням міжнародних стандартів і міжнародного протоколу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах