Як у храмах Запоріжжя та області пройдуть богослужіння на Водохреща

Як у храмах Запоріжжя та області пройдуть богослужіння на Водохреща.

Як у храмах Запоріжжя та області пройдуть богослужіння на Водохреща. Фото: Google.com

Події
18 сiчня 2023 16:41

Вже завтра, 19 січня, християни східного обряду відзначають Хрещення Господнє. Одна з головних традицій – купання в прорубі. Однак, повномасштабна російська військова агресія вносить корективи в усталені звичаї святкування. Стало відомо, як у храмах Запоріжжя та області будуть проходити богослужіння.

Як повідомили у Нацполіції, у 33 населених пунктах Запоріжжя та області богослужіння пройдуть в храмах з урахуванням обмежень. Для безпеки та порядку поліція введе піші та автопатрулі в місцях скопичення людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, цього року поблизу Дніпра не буде традиційних зборів віруючих, релігійні обряди відбуватимуться лише в церквах та храмах.

Поліція радить утриматися від занурення у крижану воду, оскільки у випадку повітряної тривоги біля водойм немає бомбосховищ та укриттів.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану заборонено проведення масових зібрань, тож цьогоріч вірянам доведеться відмовитись від обряду занурення, а церквам переглянути усталений формат заходів з освячення води.

Якщо ви вирішили здійснити обряд, то рятувальники радять дотримуватись правил безпеки. Більш детально про це ми писали тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах