У Запоріжжі ділки за гроші випускали людей на окуповану територію

У Запоріжжі за гроші випускали людей на окуповану територію -

У Запоріжжі за гроші випускали людей на окуповану територію - фото: t.me/pgo_gov_ua

Події
13 сiчня 2023 13:53

Правоохоронці повідомили про підозру трьом людям, які заробляли на організації безперешкодного перетину лінії зіткнення у Запорізькій області.

За даними слідства, чоловік переїхав до Запоріжжя, тому що його місто окуповано. Він розробив план, як можна заробити на цивільних за безперешкодний перетин лінії розмежування. Йому "допомагали" дружина та знайомий. Вони шукали людей, які хотіли пройти фільтраційні заходи за "спрощеною схемою", повідомили в Офісі Генпрокурора.

Позачергове внесення пасажира до автомобіля, який включений за списком до автоколони для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію, коштувало для однієї людини в середньому 1000 доларів. Частина отриманого прибутку передавалась посадовим особам органів влади. Членам групи вдалося заробити на цій схемі 11 200 доларів та 40 000 доларів.

Трьом учасникам вже повідомили про підозру за:

  • Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією
  • Зловживання впливом.

Їм загрожує покарання у вигляді штрафа від 34 000 до 93 500 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах