Мер Мелітополя розповів про шляхи евакуації з окупованого міста

Мер Мелітополя розповів про шляхи евакуації з окупованого міста.

Мер Мелітополя розповів про шляхи евакуації з окупованого міста. Фото: slovoidilo.ua

Події
10 сiчня 2023 14:59

У зв'язку з тим, що окупанти блокують виїзд з Мелітополя через Василівку, люди не майже не можуть виїхати з окупації. Втім, у людей таки може з'явитись новий шлях для евакуації: альтернатива – через Бердянськ та Новоазовськ. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону.

За словами міського голови Мелітополя Івана Федорова, мелітопольці обирають шлях через Крим і далі на кордон із Грузією та Європейського Союзу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Там все залежить від волі прикордонників Росії, які то випускають, то не випускають людей з окупації. Загалом цей шлях займає 5-6 діб. Мелітопольці також з найближчого аеропорту Росії перелітають до Молдови чи Туреччини і таким чином вибираються з окупації, – розповів Федоров.

Також є шлях через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ. Але він складний, оскільки на території ДНР відбувається фільтрація і ніхто не гарантує безпеку.

Раніше мер Мелітополя розповідав, що на тимчасово окупованій частині Запорізької області склалася важка гуманітарна ситуація. Зокрема, там перебої з електропостачанням. В тимчасово окупованих містах області по кілька годин на добу може не бути світла, води, мобільного зв'язку та інтернету. Більше п'яти місяців відсутнє газопостачання. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах