У Мінцифри розповіли, чи надходитимуть повістки через портал "Дія"

У Мінцифри розповіли, чи надходитимуть повістки через портал "Дія".

У Мінцифри розповіли, чи надходитимуть повістки через портал "Дія". Фото: rbc.ua

Події
09 сiчня 2023 13:10

На порталі "Дія" може з’явитися новий сервіс – електронний військовий квиток. Однак надсилати повістки у такий спосіб не будуть.

Про те, що через "Дію" не надходитимуть повістки, пояснюють у Мінцифри.

Керівник із розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік у коментары The Village Україна розповів, що ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через "Дію".

У плані роботи відомства поки немає таких завдань, зазначив Банік.

Також представник міністерства уточнив, що нещодавня постанова впорядкувала низку норм з нормативи 2016 року, в яку постійно вносилися зміни, але не запровадила повістки в застосунку.

Згідно з постановою Кабміну, у "Дії" має з'явитися новий сервіс – електронний військовий квиток. Як його впроваджуватимуть і як працюватиме сервіс, поки що не розповідають.

"Більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн в «Дії». Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян – одне з пріоритетних рішень", – додає Мстислав Банік.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні жінки, які мають медичну спеціальність, не підлягатимуть обов’язковій мобілізації до 2026 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах