Окупанти змусили працівників ЗАЕС отримати паспорти РФ та вивели з обігу гривню

Окупанти змусили працівників ЗАЕС отримати паспорти РФ та вивели з обігу гривню.

Окупанти змусили працівників ЗАЕС отримати паспорти РФ та вивели з обігу гривню. Фото: epravda.com.ua

Події
07 сiчня 2023 11:00

В тимчасово окупованому Енергодарі російські війська примусили близько трьох тисяч працівників Запорізької атомної електростанції отримати російські паспорти.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ повідомляється, що погрожуючи підприємцям штрафами та вилученням майна, в місті вивели з обігу українську гривню. Значно зросла кількість захоплених окупантами житлових приміщень, що були покинуті вимушеними переселенцями.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначимо, що наприкінці 2022 року росіяни готували евакуацію мешканців Енергодару до тимчасово окупованого Криму. Евакуацію спочатку оголосили як добровільну, проте росіяни зазвичай примусово виселяють мешканців.

Також нагадаємо, що з 4 березня 2022 року Запорізька АЕС та місто-супутник ЗАЕС – Енергодар – перебувають під окупацією російських військ. росія відмовляється створювати демілітаризовану зону довкола ЗАЕС, як це пропонують в ООН. Станція неодноразово зазнавала обстрілів. 5 серпня сталося перше в історії Запорізької АЕС її повне відключення від енергомережі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах