У Запоріжжі "ріелтори" відбирали житло у літніх людей

У Запоріжжі судитимуть "ріелторів", які заволоділи квартирами на понад 2 мільйони.

У Запоріжжі судитимуть "ріелторів", які заволоділи квартирами на понад 2 мільйони. Кадр із фільму "Дуплекс"

Події
04 сiчня 2023 16:53

У Запоріжжі будуть судити банду "чорних ріелторів", які підробляли документи на право власності та привласнювали квартири літніх або самотніх людей.

Як повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, за даними слідства, три місцеві мешканці, двоє з яких – колишні працівники агентств із нерухомості, об’єднались у злочинне угруповання та розробили злочинну схему незаконного заволодіння квартирами містян. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спочатку зловмисники підшукували на території Запоріжжя об’єкти нерухомості, власники яких є одинокі люди, що зловживають алкоголем або тривалий час відсутні за місцем проживання, чи взагалі померли та не мають спадкоємців. Потім із використанням підроблених правовстановлюючих документів переоформляли цю нерухомість на одного з членів угруповання та продавали добросовісним набувачам. 

У такий спосіб шахраям вдалось заволодіти двома квартирами на загальну суму понад два мільйони гривень, при спробі переоформити ще дві вони були викриті правоохоронцями. 

Зловмисникам інкримінують заволодіння чужим майном (шахрайство), вчинене у великих розмірах, підроблення документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах