У Запоріжжі зафіксували найтепліший день за останні 70 років

У Запоріжжі зафіксували найтепліший день за останні 70 років.

У Запоріжжі зафіксували найтепліший день за останні 70 років. Фото: greentown2020.livejournal.com

Події
03 сiчня 2023 12:04

У перші дні нового, 2023-го, року у Запоріжжі царує справжня весна із дуже теплою погодою. Але до міста вже наближається справжня зима.

За словами заступниці начальника Запорізького центру з гідрометеорології Тетяни Сорокіної, потужний західний потік в атмосфері транспортує на територію Європи дуже тепле повітря з акваторії Атлантичного океану, пише zprz.city.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Над значною частиною Європи зафіксовані нові температурні рекорди: у Варшаві +18,9°C, Данії +12,6ºС, Нідерландах +15,6ºC, побито попередній 122-річний рекорд, – розповіла Сорокіна.

У Запоріжжі, за словами Тетяни Петрівни, також встановлено температурний рекорд. Вчора, 2 січня, у місті зафіксована температура 11,4 градуса, добовий максимум перевищений на 1,1º – проти 10,3°, який був зафіксований у 1971 році. А максимальна температура у Запоріжжі протягом січня була зафіксована у 1948 році, і склала 14,1°.

- Надходження тепла з Європи ще зберігається, але не слід розслаблятися – справжня зима ще попереду, – зазначила Тетяна Сорокіна. 

Як повідомила співробітниця центру гідрометеорології, вже з 7 січня після проходження атмомсферних фронтів, які принесуть дощі, часом із мокрим снігом, на територію півдня України почне заходити арктичне повітря.

В нічні години температура буде знижуватись до 13 градусів морозу, а вдень буде 2-7 градусів морозу. Типова зимова погода зумовить промерзання грунту та появу льодових явищ на водних об’єктах області.

Кульмінація холоду очікується 8-9 січня. Далі морози поступово будуть слабшати.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах