Запорізька АЕС в Енергодарі втратила зв'язок із резервною лінією електропередач

Запорізька АЕС в Енергодарі втратила зв'язок із резервною лінією електропередач.

Запорізька АЕС в Енергодарі втратила зв'язок із резервною лінією електропередач. Фото: static.dw.com

Події
01 сiчня 2023 15:10

Запорізька атомна електростанція в тимчасово окупованому Енергодарі втратила зв'язок з останньою резервною лінією електропередачі, що працює, увечері 29 грудня.

Обстріли поблизу Запорізької АЕС продовжують створювати загрозу відновлення та обслуговування резервних ліній електропередач до ЗАЕС. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

МАГАТЕ заявило, що ЗАЕС втратила зв'язок із ЛЕП 330 кВ "Феросплавна 1" через пошкодження, викликані обстрілом правого (західного) берега Дніпра, протилежного ЗАЕС.

Роботи з ремонту лінії електропередач Феросплавна-1 продовжуються. Всі шість реакторів ЗАЕС в даний час зупинені і продовжують отримувати електроенергію від єдиної лінії електропередачі, що залишилася, з чотирьох початкових зовнішніх ліній електропередач.

Нагадаємо, російські загарбники розпочали роботи з переключення Запорізької атомної електростанції до енергетичної системи РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах