У Запоріжжі створили бота для інформування про відключення світла

У Запоріжжі створили бота для інформування про відключення світла.

У Запоріжжі створили бота для інформування про відключення світла. Фото: facebook.com/KovalevA.Photography

Події
23 грудня 2022 18:00

"Запоріжжяобленерго" створило Telegram-бота для інформування населення про відключення електропостачання за конкретною адресою у Запоріжжі та Запорізькій області.

Як повідомили в компанії, тепер мешканці Запоріжжя та регіону можуть дізнаватися про відключення світла у месенджері Telegram. Чат-бот дозволяє отримати інформацію щодо причин відключення електроенергії за конкретною адресою, а також орієнтовні терміни відновлення світла.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- На тлі цього вимушеного кроку споживачам електроенергії буває складно розібратися, чому в них немає світла – особливо, якщо за погодинним графіком, які наша компанія щодня оприлюднює на сайті та у фейсбуці, відключення на цей час не повинно бути. До того ж, крім стабілізаційних відключень, інколи стаються й відключення, пов’язані із пошкодженням електрообладнання”, - зазначили у "Запоріжжяобленерго" причини створення чат-бота, – повідомили у "Запоріжжяобленерго".

У компанії зазначили, що за допомогою бота можна отримати інформацію не лише щодо типу відключення – аварійні (пошкодження електрообладнання), планові (проведення планових робіт на електрообладнанні) або стабілізаційні (із розподілом на погодинні, аварійні та екстрені), – але й щодо орієнтовного часу відновлення енергопостачання.

Як користуватися чат-ботом "Запоріжжяобленерго":

  • Треба у меню (синій значок у лівій частині рядочку для повідомлення) обрати команду "Підключення адреси" та натиснути кнопку "Додати адресу", що з’явиться нижче. Далі заповнюємо форму із адресою та натискаємо "Надіслати". Готово, адресу додано до вашого телеграм-акаунта.
  • Після цього знову повертаємось до меню та обираємо команду "Перевірка статусу відключення" – і отримуємо інформацію щодо причини та орієнтовної тривалості відсутності світла.

Якщо за вашим телеграм-акаунтом зареєстровано кілька адрес, бот запропонує обрати одну з них.

Крім того, за допомогою меню можна отримати інформацію щодо переліку адрес кожної з черг графіків погодинних стабілізаційних відключень (команда "Відобразити узагальнену інформацію").

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах