Окупантам не вдається підключити Запорізьку АЕС до російської енергомережі

Окупантам не вдається підключити Запорізьку АЕС до російської енергомережі.

Окупантам не вдається підключити Запорізьку АЕС до російської енергомережі. Фото: t.me/informnapalm

Події
23 грудня 2022 13:13

Вчора, 22 грудня, в етері єдиного телемарафону новин президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін розповів, що окупантом не вдалося підключити Запорізьку АЕС до російської енергомережі.

- З самого початку ми говорили, що це була бредова ідея, як і всі інші їхні ідеї, в тому числі із захопленням станції. Виконати таке перепідключення технічно дуже важко. Запорізька АЕС – це гігант нашої енергетики, найпотужніша станція України та всієї Європи, тому вона потребує дуже великих ліній електрозв’язку з енергомережею, – зазначив очільник "Енергоатома".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Котін повідомив, що атомна електростанція має такі лінії, які окупанти пошкодили, але всі ці лінії йшли до енергомережі України.

- Тому говорити про те, що росіяни можуть переключити ті слабкі лінії, які залишаються на півдні України, – це технічно неможливо, адже станція просто не змогла б видавати туди весь обсяг своєї електрики. Звичайно, окупанти можуть поновити ці потужності в дуже обмеженій пропускній спроможності й кількості, у декілька мегават. Але це не має сенсу, – додав Котін.

Президент "Енергоатома" розповів, що росіянам не вдається втілити свій задум, зокрема, і тому що ЗСУ вчасно перешкоджають окупантам поновлювати необхідну для перепідключення інфраструктуру.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах