З початку окупації росіяни пропустили через блокпост у Василівці близько 300 тисяч людей

З початку окупації росіяни пропустили через блокпост у Василівці близько 300 тисяч людей.

З початку окупації росіяни пропустили через блокпост у Василівці близько 300 тисяч людей. Фото: slovoidilo.ua

Події
19 грудня 2022 17:59

Через пропускний пункт у захваченій росіянами Василівці із тимчасово окупованих територій за весь час виїхали близько 300 тисяч людей, але наразі російські загарбники не випускають через нього практично нікого.

- Через наш "коридор" пройшло майже 300 тисяч тільки облікованих людей. Він працював на повну потужність. Наразі такої можливості нема. Як тепер виїздять – через Росію чи якось інакше – у мене достовірної інформації нема, – про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ начальник Запорізької обласної воєнної адміністрації Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами голови ЗОВА, в неділю, 18 грудня, через пункт пропуску у тимчасово окупованій Василівці змогла проїхати одна людина, а в попередні дні – жодної.

Також, як повідомив мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров, окупанти посилили фільтрацію на альтернативних шляхах евакуації. Раніше можна було виїхати з окупації через Донецьку область або Крим у бік Грузії чи Естонії та Латвії. Проте наразі почастішали випадки, коли на кордоні Росії та європейських країн росіяни розвертають авто українців назад.

Раніше ми також писали, що російські загарбники закрили в’їзд на тимчасово захоплену окупантами територію Запорізької області через КПП "Василівка".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах