На Запорізькій АЕС для критично важливих систем працюватимуть мобільні котельні

На Запорізькій АЕС для критично важливих систем працюватимуть мобільні котельні -

На Запорізькій АЕС для критично важливих систем працюватимуть мобільні котельні - фото: epravda.com.ua

Події
14 грудня 2022 13:55

На Запорізькій атомній електростанції почали вводити в експлуатацію мобільні дизельні котельні. Вони призначені для запобігання замерзанню критично важливих систем у зимовий період.

Команді МАГАТЕ на ЗАЕС повідомили, що на станції продовжують роботи з випробування та введення в експлуатацію мобільних дизельних котелень, які призначені для запобігання замерзанню критично важливих систем станції в зимовий період. У тому числі для обігріву робочих приміщень для персоналу. Мобільні дизельні котельні потужністю 1-3 МВт встановлені та експлуатуються на одному з енергоблоків, ще декілька – на інших майданчиках станції. Про це йдеться у повідомленні на сайті МАГАТЕ, передає "Укрінформ".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також зазначається, що у вівторок експерти агентства на ЗАЕС повідомили, що станція втратила зв'язок з резервною лінією електропередач напругою 330 кіловольтів (кВ), яка з'єднує АЕС з електромережею країни. Причина відключення відразу не була зрозуміла.

За інформацією МАГАТЕ, на Запорізькій АЕС є 20 стаціонарних аварійних дизель-генераторів, які знаходяться в режимі очікування і готові до видачі електроенергії в разі відсутності зовнішнього енергопостачання.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах