У Запоріжжі збираються відкрити "патологоанатомічне бюро"

У Запоріжжі збираються відкрити "патологоанатомічне бюро".

У Запоріжжі збираються відкрити "патологоанатомічне бюро". Фото: medcentre.com.ua

Події
11 грудня 2022 14:42

У Запоріжжі вирішили створити ще одне комунальне підприємство – "Патологоанатомічне бюро". 

У пояснювальній записці до проєкту рішення вказано, що в Запоріжжі пропонується створити юридичну особу – комунальне некомерційне підприємство "Патологоанатомічне бюро", яке можуть відкрити по вулиці Новгородська, 28а (Хортицький район).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Запорізька міська територіальна громада з адміністративним центром – місто Запоріжжя має у своєму підпорядковані комунальні заклади охорони здоров’я, у яких відсутні патологоанатомічні відділення, відповідні медичні ліцензії та умови для їх створення, – йдеться у поясненні до проєкта рішення.

Варто зазначити, що "патологоанатомічне бюро" – це не морг. Ця структура необхідна, щоб підвищувати кваліфікацію спеціалістів даної сфери. Також на основі бюро проводитимуть патологоанатомічні дослідження, надаватимуться консультаційна допомога патологоанатомічним службам міста. Тобто ця структура не буде дотичною до зберігання тіл померлих у Запоріжжі – ні цивільних, ні військовослужбовців.

На сесії Запорізької міськради, яку провели 7 грудня, депутати більшістю проголосували "за" створення бюро. 

Тепер секретар міської ради Анатолій Куртєв повинен буде призначити керівника КП "Патологоанатомічне бюро", а той у свою чергу повинен зареєструвати юридичну особу некомерційного підприємства.

Зараз за адресою, де збираються відкрити "патологоанатомічне бюро", судячи з інформації в інтернеті, знаходиться Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5, а поруч – Пологовий будинок №9.

У Запоріжжі збираються відкрити "патологоанатомічне бюро" фото 1У Запоріжжі збираються відкрити "патологоанатомічне бюро" фото 1

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах