У Запоріжжі та області ввели екстрені відключення електроенергії

У Запоріжжі внесли зміни до графіка відключення світла на 8 грудня 2022.

У Запоріжжі внесли зміни до графіка відключення світла на 8 грудня 2022. Фото: sud.ua

Події
08 грудня 2022 09:08

У четвер, 8 грудня, у Запоріжжі та області ввели в дію екстрені відключення електроенергії.

Як повідомили у ПАТ "Запоріжжяобленерго", у Запорізькій області перевищили ліміти споживання електроенергії, які встановило Укренерго. Тому сьогодні, 8 грудня, застосовуються екстрені відключення світла. Також збільшується тривалість відключень, додатково погашається частина споживачів інших черг. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі графіки погодинних відключень, які складали раніше, не діють. До погодинних стабілізаційних відключень повернуться тоді, коли ситуація з енергопостачанням стабілізується.

Загалом станом на 07:00 8 грудня без енергопостачання залишаються 26 317 споживачів у 72 населених пунктах Запорізької області (за винятком Василівського, Михайлівського, Бердянського, Приморського, Мелітопольського, Якимівського, Веселівського, Токмацького, Кам’янсько-Дніпровського, Більмацького та Розівського районних відділень).

Мешканців закликали максимально економити електроенергію. Бізнес-клієнтів попросили обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Обмеження електроенергії потрібні для того, щоб зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій. Українців закликають дотримуватися ощадливого споживання електроенергії та не вмикати одночасно в мережу декілька потужних електроприладів впродовж дня, особливо в пікові години споживання.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах