Росіяни відбирають майно жителів Запорізької області на окупованих територіях

Росіяни відбирають майно жителів Запорізької області на окупованих територіях -

Росіяни відбирають майно жителів Запорізької області на окупованих територіях - фото умовне: ria

Події
07 грудня 2022 16:05

Росіяни продовжують мародерити на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Також вони починають відбирати майно людей, які евакуювалися.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву при Силах спеціальних операцій Збройних сил України.

Так, росіяни розграбували гаражні кооперативи у Бердянську. Так звані "обшуки" проходили 2 грудня. Під час цього окупанти переписували особисті дані власників, якщо їх не знаходили, то двері відчиняли болгаркою. Були зафіксовані випадки, коли з гаражів забирали автомобілі та навіть інструменти. У самому місті окупанти посилили фільтраційні заходи. Зокрема почали частіше перевіряти телефони на наявність українського контенту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Приморську, який зараз теж перебуває у російській окупації, почали з’являтися оголошення про те, що власникам майна необхідно звернутися в окупаційну адміністрацію з документами, або їхнє майно визнають безгосподарським та відберуть. Таким чином, ворог практикує схему оголошення майна, яке вони хочуть відібрати, нібито "безгосподарським". Списки об’єктів постійно оновлюються на сайті так званої обласної військової адміністрації окупантів.

У цьому переліку є об’єкти нерухомості, автомобілі, які належать громадянам України, а також комунальне та державне майно. Щодо порожніх квартир, то у містах області окупанти збирають інформацію через керівників ОСББ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах